Yurttaşın muayene için ödeyeceği katılım payı tutarlarında büyük artış oldu: Zamlar sağlığı engelliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmetleri Ücretleri Yükseltildi

Resmi Gazete’de yayımlanan son düzenlemeyle, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’e göre sağlık hizmetleri ücretlerinde önemli artışlar yapıldı. İkinci basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında 6 lira olan katılım payı ücreti 20 liraya, ikinci ve üçüncü basamak özel sağlık hizmeti sunucularında ise 15 lira olan ücret 50 liraya çıkarıldı. Aynı şekilde eğitim ve araştırma hastaneleri ile şehir hastanelerinde 7 lira olan katılım payı ücreti de 45 liraya yükseltildi.

Üniversite hastanelerinde ise 8 lira olan ücret artık 45 lira olarak uygulanacak. Ayrıca muayene ücretleri, aile hekiminin hastayı hastaneye sevki halinde yüzde 50 oranında azaltılarak alınacak.

‘Sağlık Sektöründe Büyük Tepkiler’

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurumlar, bu büyük artışlara tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, “Turpun büyüğü heybede. Heybe açılıyor. Zamlar geliyor” derken İstanbul Tabip Odası ise şu açıklamayı yaptı: “Bu zamlar, halkın sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştıracak büyük bir engeldir.” Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan da konuyla ilgili şu görüşleri paylaştı: “Eczacılar olarak vatandaşlarla karşı karşıya bırakıldık. Artan ücretler nedeniyle eczacılar olarak nasıl bir durumla karşı karşıya kalacağımızı bilmiyoruz. Oysa asıl görevimiz, eczanelerde ilaç ve danışmanlık hizmeti sunmaktır. SGK’li vatandaşların muayene ücretlerini tahsil etmek, biz eczacıların asli görevi değildir. Bu, bizi olumsuz etkileyen bir durumdur. Özel hastaneler ve devlet hastanelerinde muayene veznesi bulunmasına rağmen, 30 bin eczane muayene tahsil veznesi olarak kullanılmaktadır.”

Related Posts

Maliye’nin vergi adımı sonuç verdi! 18 bin şirket matrah artışına gitti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) Beyanname Gözetim Programı kapsamında, beyan dönemi öncesinde riskli bularak temasa geçtiği 18 bin mükellefin, kurumlar vergisi matrahını 32 milyar lira artırması sağlandı.

Kara para soruşturması: 4 dev bankaya ceza kesildi

Singapur, kara paraya ilişkin yürüttüğü soruşturmada önemli bir karara vardı. 2023 yılında başlattılan geniş kapsamlı kara para aklama soruşturmasının ardından, aralarında UBS Group, Citigroup, Julius Baer ve Credit Suisse gibi finans devlerinin de …

Böyle vurgun görülmedi! Pamukla devleti dolandırmışlar!

Aydın’ın Söke ilçesinde, sahte belgelerle devletin pamuk destekleme priminden haksız kazanç sağlandığı ortaya çıktı. Yürütülen soruşturma kapsamında 248 milyon lira kamu zararına yol açtığı iddia edilen 8 şüpheliden 3’ü tutuklandı. SAHTE KANTAR …

4 yıl sonra ilk! Merkez Bankası açıkladı: 19 Mart’tan sonra iki kez piyasaya doğrudan müdahale edilmiş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dövizdeki sert yükselişe karşı 4 yıl sonra ilk kez piyasaya müdahale etti. 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının gözaltına alınmasıyla döviz …

TCMB verileri: 19 Mart’taki İBB operasyonunun ardından iki kez piyasaya doğrudan müdahalede bulunuldu

Merkez Bankası, dört yıl sonra ilk defa bulunduğu müdahalelerde, 1 milyar 134 milyon dolar satışı gerçekleştirdi

Kredi kartı ile altın alanlar dikkat! Para veya hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz

Nakit ihtiyacını kredi kartı ile altın alıp onu yeniden paraya çevirenler bankaların ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın radarına girdi. Özellikle kart borcunu ödemeyenlerin ‘kasten dolandırıcılık’la suçlanabileceğini belirten hukukçular uyardı.